Trzeba być powolnym w rozważaniach i szybkim w działaniu.

Nowe tematy na Forum
    Artykuły

    Z MYŚLĄ O TOBIE - INFORMATOR DLA RODZICÓW MAŁYCH DZIECI Z ZESPOŁEM DOWNA
    Z myślą o Tobie - Informator dla rodziców małych dzieci z zespołem Downa

    Z MYŚLĄ O TOBIE - INFORMATOR DLA RODZICÓW MAŁYCH DZIECI Z ZESPOŁEM DOWNA

    Informator ZD
       Przedmowa
       Nierozłączni
       Gorące Pytania
       Dlaczego ja?
       Medycyna
       Rehabilitacja
       Prawo
       Przydatne adresy
    Zespół Downa

    Ciemna czekolada podnosi poziom substancji przeciwutlenaijących

    Jedzenie ciemnej czekolady powoduje, że w naszej krwi wyraźnie wzrasta poziom substancji przeciwutleniających, które m.in. chronią przed uszkodzeniem naczynia krwionośne.

    Na łamach „Nature” naukowcy z Włoch i Wielkiej Brytanii opisali eksperyment, podczas którego dwanaście osób poproszono o skonsumowanie albo ciemnej, albo mlecznej czekolady. Tylko w przypadku tej pierwszej odnotowano u nich zwiększenie ilości antyutleniaczy.

    Tego korzystnego efektu nie wywołało natomiast spożywanie czekolady mlecznej albo – co wykazała druga część badań – popijanie ciemnej czekolady mlekiem. – Najwyrażniej związki obecne w mleku niewelują korzyści związane z konsumpcją czekolady – doszli do wniosku uczeni.
    Czekolada jest dobra dla zdrowia, jeśli nie popijasz jej mlekiem-wom 29-08-2003 Gazeta.pl-Nauka-Medycyna-Informacje”

    Newsy

    177 dzień2019
    czerwiec
    środa
    Jana, Pauliny, Rudolfiny  
    188 dni do końca 2019  

    (c) 2003-2019 Team Dar Życia:: nota prawna :: o plikach Cookies :: biuro@darzycia.pl
    Polecamy:   Forum o zwierzętach